Hvorfor whitening-tannkremer ikke gir hvitere tenner!

I dag kan man lese en test hos dinside.no hvor de tester et par whitening-tannkremer fra Colgate og Solidox, for å finne ut om de faktisk holder hva de lover.
De to tannkremene det er snakk om er: Colgate sensation white og Solidox hvite tenner.

Dinside.no er ikke til å stole på!
Kirebo kan erklære testen for ugyldig, da bildene i artikkelen lyver så det holder!
La oss se på ett av dem:

Tannkrem hvite tenner

Grov feil ved tannkrem-testing av Dinside.no

Før-bildet, altså det til venstre viser flere tenner enn etter-bildet til høyre! Altså er ikke det riktig å si av dinside.no at “testpersonene ble så fotografert under de samme lysforholdene.” Det er tydelig at hele bildet til høyre er mørkere.
Om bildet er tatt under samme lysforhold, vil det ikke si at kameraet ikke kan ha oppført seg ulikt fra de to gangene bildet ble tatt. Personen kan f.eks. ha sittet litt skjevt, noe som vil gjøre at kameraet fanger lyset på en annen måte.

Når man skal sjekke opp mot en fargeskala skal det ikke gjøres på denne måten, og dinside burde ta seg råd til å oppsøke en tannlege, slik at de virkelig kunne fått til en ordentlig test.
Bildet over kan hvertfall ikke brukes til å dømme forskjell fra før og etter.

Så, fungerer det å bruke tannkrem for å oppnå hvite tenner?
Svaret er i de fleste tilfeller nei. Så lenge man er flink til å pusse tennene daglig, vil man ikke oppnå særlig hvitere tenner om man pusser med whitening-tannkremer. De kan slipe litt ekstra godt på tennene, men noen nevneverdig forskjell vil man ikke kunne oppnå.

Hvorfor gir ikke whitening-tannkremer hvitere tenner?

I Norge har vi lover som ikke tillater tannkrem-produsentene å tilsette blekemidler i tannkremen. Og uten aktive blekemidler i tannkremer får man rett og slett ikke hvitere tenner.

Finnes det ikke tannkremer som gir hvitere tenner da eller?
Joda, de fins, men du skal lete godt for å finne dem i Norge. Det er som sagt ikke lov å tilsette aktive blekemidler som hydrogenperoxid i tannkremer her til lands.
Derimot kan du for eksempel søke etter Crest Whitening Toothpaste på eBay! Disse vil gi deg hvitere tenner, fordi de inneholder små mengder med disse aktive ingrediensene. (NB! disse vil heller ikke bleke i noen stor grad, fordi de aktive ingrediensene er så kort tid i kontakt med tennene, men vil først og fremst forhindre ny missfarging).
Ellers kan Kirebo også anbefale å heller bleke tennene fra tid til annen, så slipper du å bruke ukesvis på å oppnå de hvite tennene som du så inderlig ønsker deg!

Slik finner du de billige reisene til syden og storbyene!

maldivene
Ferier er noe de aller fleste av oss elsker!
I den anledning ønsker vi jo helst ikke å betale blodpris for
å få oss en sydentur, eller shoppe litt i storbyene rundt om i verden.

Derfor har jeg samlet noen linker under, som jeg selv bruker når jeg
søker etter billigst mulige reiser. Både hoteller og reiser finner man blant disse:

Travelpartner
Travellink
Travelstart

Noen flere enn disse vil du neppe ha behov for, da disse søker gjennom det meste som fins av reiser hos de ulike reiseselskapene.
Enten det er chartertur, shoppingtur, storbyferie, sydenferie, spa-ferie, party-ferie med eller uten venner, ja, rett og slett alt! Søk gjennom disse stedene og se hva som blir billigst. Billigere vil du neppe finne andre steder uansett :)!

Så får jeg bare ønske deg en god tur! Read the rest of this entry »

Drikkeleken over alle drikkeleker!

 drikker alkohol

Har allerede skrevet en del om alkohol og drikking på denne bloggen,
og ettersom helgen kommer raskere enn man aner tenkte jeg nå å poste
min favoritt-drikkelek.

Den er nok kjent for noen, og kanskje ikke fullt så kjent for andre,
men en ting er sikkert: her blir man FULL!

Så, hva trenger man? Read the rest of this entry »

Tannbleking - Er det farlig?

tenner

Mitt forrige innlegg om tannbleking hvor jeg fortalte hvilket tannblekingsprodukt man bør satse på om man ønsker hvitere tenner fikk ganske stor respons, med mange kommentarer. I dette innlegget spør jeg, og svarer på, om tannbleking virkelig er så farlig som enkelte skal ha det til. Read the rest of this entry »

“Beviset på at jenter er onde!”

Her ser man beviset på at jenter er onde ;)!:

devil girl onde jenter

Og her har dere beviset:

Det første vi vet er at jenter krever tid og penger, mye penger! Om man Read the rest of this entry »

Verdens beste manneparfyme?

fierce

Som mange av oss vet har Jean Paul Gaultier stukket av med prisen for beste manneparfyme flere ganger, og det med god grunn.
Dette har jo sine bakdeler, for når “alle” har denne parfymen, så er den ikke så spesiell lenger.

Ny og bedre!
Da jeg var i USA for vel et år siden var jeg på utkikk etter en ny manneparfyme, og gjett om jeg fant den! Read the rest of this entry »

Designer-solbriller til lavpris!

Hei igjen!

I dag har jeg imidlertid lett etter noen kule solbriller, nå som det snart er sommer. Likevel synes jeg prisen i butikken er en smule høy.
For eksempel koster solbrillene fra Christian Dior, som er avbildet over, rundt 3500 kr i butikken.

Det er en nokså stiv pris etter min mening.
Så da måtte jeg jo selvsagt sette meg ned foran skjermen, og lete opp nettbutikker som kan gi meg dem til en lavere sum. Og joda det fant jeg også.
Hvor, sier du? Read the rest of this entry »

Nice - Herlig og luksuriøst!

Nice

Når sommeren nærmer seg med stormskritt, begynner vi selvsagt å lengte etter å reise til nye destinasjoner, og da kan jeg på det varmeste anbefale Nice!

Først litt info om Nice:

Nice er en nydelig haveby som ligger ved den franske Rivieraen. De siste årene har Nice blitt et veldig populært reisemål, noe som ikke er vanskelig å forstå.
Nice kan by på utrolig mye. Read the rest of this entry »

Mario Kart Wii - Endelig!

mario kart wii

Ja, så var det altså her!
Mario Kart til den beste spillmaskinen som er å få kjøpt (etter min mening vel å merke), kan nå plukkes opp i butikkene!

Torrentsidene tidlig ute
Mario Kart for Wii ble lansert i Norge 11. april, men ble allerede lastet opp på torrentsidene 4 dager før.Faktisk nådde den torrentsidene bare en times tid etter hovedlanseringen!
Skal si “piratene” gjør jobben sin!
Dette er nok gode nyheter for de som har satset på å modde Nintendoen sin med mod-chip (Cyclowiz, WiiKey osv).
Jeg har nå gått til innkjøp av dette ekstremt underholdende spillet, og ser fortsatt fram til mange (ja veldig mange!) timer med Mario-morro!

Mye nytt
Dette nye spillet har fått en hel drøss med nye baner, nye biler, figurer (ja, til og med en baby-mario!) og ikke minst nye våpen. Denne gangen kan man også kjøre motorsykler! I tillegg kan man også legge til Mii-ansikter på figuren som man spiller. Skal heller ikke glemme å få med at man også kan spille online mot andre gamere der ute i den store (eller lille?) verden!

Verdt å kjøpe?
Hoho, definitivt…! Man kan jo også kjøpe seg ratt for å gjøre kjøregleden/spillgleden ekstra stor! Løp og kjøp!

Tenkte du å slutte å drikke? Glem det!

øl

Festing er gøy dere! Ikke sant?

Vel det har jeg også alltid syntes, helt til man ser på klokka og den sier at det er “dagen derpå”. Da er det ikke like gøy lenger! Bakrus er noe herk, og jeg har rett og slett gått litt lei av å drikke. Helt sant faktisk! Ikke bare fordi det ødelegger neste dag, men fordi jeg alltid har tenkt at: “hei, dette kan da neppe være særlig bra for kroppen!?”.

Vel, i dag har jeg ombestemt meg, etter at dinside.no har påpekt at det faktisk ikke er så ille å drikke, hvertfall ikke øl! De kom nemlig med “en gladnyhet for ølelskere,” der de viser til hele FEM grunner til at øl kan være bra for helsa: Read the rest of this entry »


Bad Behavior has blocked 719 access attempts in the last 7 days.